Møte med flere bukker

November 17, 2009  •  Leave a Comment

xd-1839

Enda noen flere bilder fra årets hjortebrunst, da det faktisk ble en del flotte opplevelser. Denne forholdsvis kraftige 9-takkeren kom brølende opp i åpen bjørkeskog en sen ettermiddag. Jeg hadde hørt fire, fem bukker som brølte fra forskjellige plasser i skogen, og jeg hadde funnet en posteringsplass der det kunne tenkes at det ville komme dyr forbi. Det ble som vanlig ganske lenge å vente, men tida fløy fort med forventninger om at det snart ville skje noe. Ganske plutselig sto denne bukken på 150 meters avstand og brølte. Lenge ble den stående på den avstanden uten at det ble noe særlig bilder. Da den begynte å bevege seg, kunne det se ut som den ville ned mot elva og dermed i litt feil retning enn det jeg håpte på. Men så dreide den og kom utover de åpne områdene mot meg. Dette lovte godt der jeg fulgte med den i søkeren! Ganske plutselig ser jeg en skygge som kommer inn i bildeflaten litt ovenfor bukken. En ny bukk kommer brølende opp fra elva! 9-takkeren stanser og ser mot nykommeren. Det viser seg å være en 12-takker som ganske snart kommer i mot 9-takkeren. Men i stedet for å komme enda nærmere forsvinner de nå bak en liten kolle og derfra videre ned mot elva igjen. Jeg hørte bare brøling og fikk ikke se mer til bukkene. Det ble bilder av 9-takkeren, og med en brølende 12-takker i bakgrunnen så ble det også litt spesielle bilder. Men begge to kunne like gjerne kommet rett mot der jeg satt og gitt enda mer spesielle bilder. Dette viser hvor vanskelig dette med hjort kan være. For den som vil ha flere bilder og slike hjorteopplevelser er det mulig å bestille boka Det brøler i hjortelia her. Den koster 398,- fritt tilsendt og skulle være en flott julegave!

xd-1849


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December