Storbukker i kamp

November 21, 2009  •  Leave a Comment

7d-0225

En av de store opplevelsene under brunsten i år var denne kampen mellom to av de store bukkene i hjortelia. Den pågikk i over fem minutter og bølget frem og tilbake over hele myra som er på bildet. I perioder forsvant kamphanene bak bjørkeskogen til venstre, og andre ganger var de på ytre høyre fløy! Da de til slutt var ferdig med selve kampen, virket det ikke som det var noen seierherre eller taper. De gikk på siden av hverandre i såkalt parallellgang, og begge brølte kraftig. Det kunne se ut som de ville barke i hop en gang til, men i stedet gikk de hver til sitt. Desverre var avstanden for stor til at bildene ble spesielt god, men det ble i alle fall dokumentasjon av kampen. Det er brukt 300mm og 1,4 forlenger, og bildet er en del croppet. Trolig var avstanden nærmere en kilometer, og det var heller ikke mulig å telle antall takker på gevirene. Forhåpentlig får jeg oppleve dette på skikkelig fotohold en gang, for at det skjer flere ganger i løpet av høsten fikk jeg erfaring for litt senere samme dag. Da fant jeg denne delen av et gevir på ei myr like i nærheten av der jeg satt da jeg så på kampen. Dette må ha vært på en stor bukk, for geviret var kraftig og det randt ennå litt blodvæske fra det da jeg løftet det opp. Sannsynligvis ble det brekt av i en kamp med en annen bukk ikke så alt for lenge før jeg kom til stedet...

7d-0234


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December