En fiskeblogg

September 22, 2011  •  Leave a Comment

mkb-3372Fisker med fangst

Ikke en eneste fiskeblogg tidligere dette året, hva driver jeg med? Fiske etter ørret var det som en gang for lenge siden fikk meg veldig interessert i naturen. Som guttunge var jeg stadig i bekken for å fiske med mark i flom, eller for å fange den med nevene i tørkeperioder. Senere ble det slukfiske i fjellet, før fluestanga ble min eneste fiskeredskap som 12-åring. Resten av naturinteressen kom som følge av opplevelsene med fluestanga. Jeg fisker en del ennå, men nå er det naturfotografering som tar det meste av tiden, gjennom hele året. Det har likevel blitt noen fisketurer i år også, og bildet over ble tatt i høstelva for snart to uker siden og viser puristen i aksjon. Ved elvefiske blir all fisk satt ut igjen for å oppretholde den gode bestanden av stor fisk å fiske på.

7dc-0605Utsikt over Litlavatn

Det har vært mye fuktig vær denne sommeren, men da Fredrik og meg hadde noen dagers telttur i fjellet i månedskifte juli/august, fikk vi noen fantastiske dager med sol og nesten vindstille. Fra denne turen ble det også mye fin fisk fra to hundre gram og opp mot en kilo som etter hvert er blitt blokkfryst i melkekartonger. Jeg elsker ørret som mat, og da er det godt å ha et lite lager i fryseboksen utover høsten. Med frysing i vann holder de seg godt ganske lenge. Med kamera med på turen, som alltid, er det også blitt noen flotte minner å se på i høstmørket.

7dc-0364Fluefisker i morgenlys

I det varme været ble det fort uutholdelig i teltet da sola kom over fjellet litt før 06.00 om morgenen. Med en speilblank vannflate og millioner med små insekter på vannet ble det vanskelig å fiske, men med kaffekoppen på sida var det greit å sitte ved vannkanten med fluestanga klar dersom en vakende ørret skulle komme forbi. I motlyset ble det i alle fall et pent fotomotiv.

7dc-0459Fluefiske i innoset

Fiske på så blankt vann er oftest nesten håpløst, men i innoset er det alltid muligheter. Her tok vi flere av de største fiskene omkring tre kvart kilo, men vannet hadde også urovekkende mye småfisk. I slike vann er det en fordel å ta opp mest mulig når en er på fisketur. I våre fjellområder ser det ut til at stadig flere vann er blitt ødelagt av uvettig utsetting av alt for mye fisk. Dra gjerne til fjells for å fiske opp mest mulig, folkens!

7dc-0498Fast fisk i fjellvatn

De siste årene har jeg brukt en del tid på å få gode bilder av vakende ørret. Dette krever en del insektaktivitet, at fisken står på grundt vann så nærme land som mulig, at overflaten ikke er alt for ruglete, at jeg kan komme nærme nok, og sist men ikke minst; godt lys for å kunne fryse ørretens bevegelser i selve vaket. Det går nemlig ganske fort i det fisken bryter vannflaten. I år var det langt mellom døgnfluene i elva, og enda lenger mellom de solrike dagene. Jeg måtte derfor bruke ganske mye tid for å få de bildene jeg ville, og jeg føler meg heller ikke helt i mål. Begge de siste bildene er tatt med 70-200 innstilt på 200 mm. ISO er 800, lukkeren ca 1/1200 sekund, blenderen er 2,8 og fisken er mellom 1 og 2 kilo.

mkb-0531Ørreten vaker

mkb-0401Ørreten vaker


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December