Bukkemøter

September 04, 2010  •  Leave a Comment

7db-1308Hjortebukk

Var en tur i hjorteskogen fredagskveld og lørdagsmorgen. Det går mot høst og det har begynt å øke på med dyr i området. Stadig flere trekker nå mot brunstområdene fra der de har vært på sommerbeite. 10-takkeren på bildet over kom ut av en tett granskog like etter solnedgang og beitet seg forsiktig nedover dalen. Halveis ned mot innmarka la den seg ned for å drøvtygge. Da det skumret dro den videre nedover sammen med fire koller og to kalver.

Geviret er nå feid og jeg kunne se den markerte geviret mot noen småfuruer, men jeg klarte ikke å få noen bilder av det. Den form for aktivitet sammen med slåssing er det jeg håper å få på minnebrikken denne høsten. Jeg satt på samme sted om morgenen i håp om at bukken skulle komme tilbake. Det gjorde den ikke, men i stedet kom det to mindre bukker sammen med ei kolle. Den ene bukken hadde noe så spesielt som en delt øyetakk. At takker kan dele seg forekommer av og til i krona på større bukker, men at en 6-takker skulle ha en delt øyetakk har jeg aldri hørt om.

Venstre øyetakk er delt i to takker.

7db-1329Hjortebukk

Disse to bukkene fulgte tett etter kolla og ved et par anledninger hevet de leppa i en flehmen-respons. Ved en anledning kom de såpass nær hverandre at det var nære på å bli slåsskamp, men bukken uten delt øyetakk bøyde fort av sånn at det ikke ble det jeg hadde håpet på.

7db-1352To hjortebukker


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December