Mår

July 22, 2008  •  Leave a Comment

mr 02-024-04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For en del år siden la jeg ut mat til måren på en fôringsplass i skogen. For å få bilder måtte jeg venne dyret til at jeg var der, og derfor måtte jeg overnatte i kamuflasjehytta mi. Den første sommeren hadde jeg 26 overnattinger og fikk bare ett eneste bilde som kunne brukes! Den neste sommeren gikk det bedre, og allerede etter fire overnattinger fikk jeg de første bildene. Senere ble det mange bilder og fantastiske opplevelser. For eksempel da måren klatret opp i trær. En gang klatret den opp til toppen av ei osp, videre ut på ei tynn grein og hoppet over til et annet tre. Ned igjen klatret den alltid med hodet først og det gikk lynende fort. Det ekornet som skal slippe unna måren må være rask på labben!

Det var to mårer som var der, sannsynligvis et par, og ut i juli hadde den ene med seg tre unger. Mårungene var som ungdommer flest og ville ikke alltid gjøre som mora hadde gitt beskjed om! Begge foreldrene var meget forsiktige ved fôringsplassen og kom aldri for nærme hytta. En sen kveld etter at det var blitt for mørkt for fotografering våknet jeg av et forferdelig spetakkel utenfor. Da var de tre ungene der alene, og de hadde funnet frem til noe søtsaker jeg hadde glemt under hytta. Det var mye fresing og gneldrelyder som tydet på at de var litt uenig om hvem sitt det var, men da jeg kikket ut gluggen sto den ene av ungene på to og kikket inn gjennom teleobjektivet, mindre enn en halv meter fra meg! Senere fikk jeg også bilder av ungene, og alle bildene er tatt på 50, 100 og 400 iso lysbildefilm. Flere av bildene kan ses i arkivet ved å søke på "mår".

mr 02-024-01.jpg


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December