Sein vår også på leiken

April 28, 2013  •  Leave a Comment

MkD-4387Tiuren samler røyene på leiken

Alt er seint denne våren. Også på tiurleiken ser det meste ut til å være minst ei uke seinere i år enn for eksempel i fjor. Forrige helg skulle i våre områder vært på topp når det gjelder antall røyer på leiken, men vi så bare ei. Denne helga var de på plass med minst 10 røyer på lørdags morgen. Likevel skjedde det ingen paring, og det kan forventes mer enn 15 røyer samtidig. Det betyr at høydepunktet enda ser ut til å ligge noen dager fremover.

MkD-4396Tiuren samler røyene på leiken

Prøvde å plassere teltet på en litt utradisjonell plass i år og det var en drømmeplass å sove på. Men jeg måtte sitte på knærne for å fotografere og det ble veldig slitsomt i lengden. Dessuten ble det kanskje litt for nærme sentrum for flere av røyene landet oppå teltet når de kom ned fra trærne :) 

MkD-4483Tiuren samler røyene på leiken

Alle bildene er tatt med 70-200mm og i noen tilfeller kom fuglene innenfor nærgrensa på objektivet som er ca 1,5 meter. Til tross for at fuglene var rimelig godt samlet på kollen klarte jeg aldri å få flere enn 8 røyer med på samme bildet. Da var det alltid noen som var mye nærmere enn de andre og da måtte jeg velge fokuspunkt.

MkD-4547Røy på leiken

På denne leiken har vi opplevd at tiuren har spilt frem til klokken 14.30 om dagen. Den siste tida har det vært noe rovfugl som har fått fuglene på vingene tidligere, og denne dagen var det slutt ca 8.30. Men da hadde jo sola vært oppe ganske lenge slik at det ble noen bilder i hardt sollys også. Avslutter med ei av røyene i fint motlys ikke så veldig lenge etter soloppgang.

MkD-4627Røy på leiken


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December