Elg og hjort på samme bilde

August 13, 2012  •  Leave a Comment

7DC-8587Elgku og hjortebukk

Jeg fulgte med en elgfamilie høyt oppe i fjellbjørkeskogen en kveld for noen dager siden. En liten okse, ei ku og en kalv gikk og beitet på bjørkeløv. De hadde lagt seg ned da jeg ble oppmerksom på en hjortebukk med 8-takker på geviret som kom beitende i samme området, og bukken hadde peiling på området der elgene lå. Dette kunne bli spennende! Vindretningen var fra elgene og mot hjorten og jeg kunne se at bukken hevet nasen og været andre dyr på minst 50 meters avstand. Likevel fortsatte den i samme retning. Elgkua på bildet lå med hodet vendt fra bukken, men da den er på 10-15 meters avstand snur hun på hodet og oppdager hjorten. Samtidig blir bukken oppmerksom på elgen som reiser seg og da tverrvender den! De første stegene går raskt, men den roer seg fort og bare rusler videre da elgkua og kalven vil nærmere for å se hva dette er for noe.

7DC-8602Elgku, kalv og liten hjortebukk

Da elgene ikke kommer nærmere og heller begynner å beite igjen, snur bukken og går på utsiden av den lille myrputten. Dermed får jeg noen bilder der de to artene ser ut til å være ganske nærme og godtar hverandre. Avstanden mellom de er imidlertid minst 20 meter!

7DC-8627Elgku og liten hjortebukk  

Alle dyra går etter hvert og beiter i samme området, men bukken passer på at ingen av elgene kommer for nærme. Utover kvelden kommer de nærmere der jeg sitter, og bukken er mindre enn 50 meter borte da det begynner å skumre. Jeg får likevel pakket sekken og kommet meg av gårde uten at noen av dyrene blir oppmerksomme på meg. Det siste jeg ser i kikkerten før jeg går over åsen, er ei elgku og kalven som beiter på et bjørkekratt, mens en hjortebukk beiter på saftig myrgras bare et lite steinkast unna. Det ble en svært minnerik kveld, og det er fantastisk å ta del i slike opplevelser uten å forstyrre dyrene i det hele tatt!

7DC-8635Elgku, kalv og liten hjortebukk

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December