Hjorten på Ritland

June 18, 2012  •  Leave a Comment

v12-5703Hjort i Suldal

Å få bilder av hjort i landskapet, der bakgrunnen kommer tydelig frem og miljøet er lett kjennelig, har vært et mål i lengre tid. Jeg har jobbet med vidvinkel på kamera knyttet til bevegelsessensor ganske lenge, men bilder av hjort har vært utrolig vanskelig å få til. At kamera har stått i en vanntett boks har ikke dempet lyden av speilrefleks godt nok, så det har som regel bare blitt ett brukbart bilde, og ofte er dyret skeptisk før bildet er tatt og står og glor rett inn i kamera. Da speilet har slått opp en gang vil de neste bildene som regel vise et dyr i panisk flukt! Jeg har derfor fått laget en nesten lydtett boks, stor og uhamselig, og nå ser det ut til at det blir flere bilder. Disse to bildene er fra en serie på ca 130 bilder som ble tatt 13.mai klokken 03.52. På mange av bildene står dyret og ser mot boksen, men lyden er såpass dempet at det skremmer ikke i samme grad som tidligere. Dermed ble det noen bilder av normal adferd også. Deler av Suldal i bakgrunnen med Ritland på denne siden av elva og Nærheim og Galland på den andre sida. Dyret viser en bukk som har fått noen små utvekster til nytt gevir. Det er mye dyr i dette området om vinteren frem til midten av mai, etter det forsvinner de lenger innover dalen og opp mot fjellet.

v12-5784Hjort i Suldal


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December