Gapende hjort

May 13, 2012  •  Leave a Comment

mkc-2373Hjort på hogstfelt Hei, hva er det du glor på?

  

På vei til en god posteringsplass for hjort ved et lite skogstjern passerte jeg et hogstfelt like ved veien. Dette var ganske tidlig på kvelden, men likevel gikk det allerede et par hjorter og beitet i kanten. Hogstfeltet var et par år gammelt og begynte å gro igjen med bringebær og småbusker av rogn og andre løvtrær. Det er en velsignelse at skogbruket ikke lenger får lov til å sprøyte med glyfosat, noe som gjør at hogstfelt i alle fall for noen år vil være gode beiteplasser. Her var det altså et godt beite for dyra og de var tidlig på plass! Etter et par timer ved tjernet uten å se et eneste dyr bestemte jeg meg for å se om det var dyr på hogstfeltet mens det ennå var fotolys. Der gikk det to koller og en kalv, og nå gikk de ganske nærme veien. Det er ikke det samme å oppleve dyr fra bil som det er fra posteringsplass ute i skogen, men det er ikke til å komme forbi at bil er en god kamuflasje. Med nedrullet vindu og teleobejktivet ut, rullet jeg forsiktig nærmere. Så lenge bilen hadde fart brydde dyra seg ingen ting, men straks den stoppet opp ble de mistenksomme. Etter hvert fortsatte de å beite og det ble noen brukbare bilder.

mkc-2410Hjort på hogstfelt Hmm, hva er nå dette da?

 

Til slutt et bilde av en kar som gapte litt ufrivillig og som ble det siste den gjorde. Av en eller annen grunn hadde den fått den ene gevirstanga inn mellom bjørketrærne, og der satt den bom fast! Jeg prøvde (litt halvhjertet) å få løs geviret, men det var vanskelig. Legg merke til at krona også er kilt inn mellom den store bjørka og ei lita bjørk på baksida. Dette har skjedd en gang etter september da jeg gikk denne bratte lia sist. Bukken var en 10-takker med ganske kraftig gevir. Issetaggene var så små at de knapt kan reknes som tagger, i såfall en 12-tagger. Det ser ut som han smiler, men det er nok noen dagers lidelse den måtte gjennom før livet endelig tok slutt.   

mkc-1963Hjortekadaver  

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December