Med ny partner

April 04, 2012  •  Leave a Comment

mkb-8747Hønsehauk i skogen

Det er paringstid i hønsehaukskogen. Siden 2004 har jeg fulgt med dette paret, og de tre siste årene har jeg fått paringsbilder. Det har alltid vært vanskelig å få disse bildene, og det har krevd mye forberedelse og mange dager i kamuflasje. Det er imidlertid et flott miljø i en furuskog med trær av varierende alder i tillegg til en del nedfallstrær. Her sitter hauken på 12-15 meters avstand, og bak teltet er det ei bratt li. Det betyr at jeg i noen tilfeller kan forsvinne ut av teltet og ned lia uten at det får noen konsekvenser. Til vanlig går man inn i teltet før det lysner og ut igjen etter mørkets frembrudd. Reirtreet står bak haugen i bildet over, omkring 70-80 meter inn i skogen.

mkb-8622Hønsehauk på kråke

 Tidligere år har haukene innfunnet seg i området før 20.mars. I år gikk det såpass lang tid at jeg nærmest hadde avskrevet mulighetene for bruk av det samme reirtreet dette året. Det hender jo at haukene har flere reir og bytter litt på bruken av disse. Siste dagen i mars var det imidlertid sportegn, og dagen etter var jeg på plass i teltet. Ut på formiddagen kom de velkjente lydene fra en revirhevdende hønsehauk, og litt senere skjedde den ene paringen jeg foreløpig har fått oppleve i år. Først i ettertid har jeg lagt merke til at dette er jo ei ny haukefrøken! På tverrstripene i brystpartiet henger det igjen tegn til lengdestriper som ungfuglene har, noe som tyder på at denne frøkena er to år og har sin første sesong med hekking. Legger ved et bilde fra i fjor som viser at det da var ei godt voksen dame som gjorde krav på plassen!

 49f4648Hønsehaukparing

 mkb-8700Hønsehauk i paring


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December