Fotografering i regnvær

November 23, 2012  •  Leave a Comment

7DC-9841Hjortefamilie

Det er lite fotografering for tiden. Det skyldes først og fremst den mørke årstida, men også at været har vært lite tiltalende. Regnet i seg selv er ingen hindring, men kombinert med lite konkrete fotoprosjekter for øyeblikket er det et tiltak å komme seg ut. I september og oktober er jeg ute hele tiden, uansett vær. I de verste regnværsperiodene kan det være en prøvelse for både meg og utstyret, men med erfaring lar det seg gjøre å takle det. For fotoutstyret sin del har ei gammel avklippet regnbukse vist seg å være supert. Dette holder regnet ute helt til luftfuktigheten blir så stor at det begynner å dogge på objektivet. Da har det gått såpass mange timer at jeg helt sikkert har begynt å fryse for lenge siden. For å holde ut like lenge som utstyret er det viktig å holde seg tørr. I hjortebrunsten handler det om å sitte lenge på post, og da er en regnponcho ypperlig. Den er også såpass luftig at det går an å gå litt uten å bli alt for svett. Jeg går likevel minst mulig når det regner mye, ettersom det er direkte ubehagelig å bli våt både utvendig og innvendig. Eventuelt går jeg litt for å få tilbake varme i skrotten etter mange timer på post.

7DD-15519-takkers hjort i bjørkeskog

Overskyet vær med regn i lufta gir et bløtt og behagelig lys å fotografere i. Det er imidlertid en stor utfordring å få vist det dårlige været på bildene uten å dra alt for kraftig i diverse spaker i behandligsprogrammer på dataen. På begge bildene ovenfor regner det kraftig og har gjort det i mange timer da bildene ble tatt. På det øverste bildet er det mulig å skimte noe regn mot bakgrunnen, men bukken har nettopp ristet av seg alt vannet og ser rimelig tørr ut. På den brølende bukken mellom bjørkestammene går det an å se at den er våt, men det er umulig å se at det regner. Når jeg tar dette bildet sitter jeg ganske tørt under en hidler, men det var en våt fornøyelse å komme dit:)

7DD-9962Rødvingetrost i rognebærtre

Når bakgrunnen blir mørk og er langt borte så kan et heftig regnvær komme til syne i bildet. Det er tilfelle med rødvingetrosten og rognebæra, men min oppfatning er at det regnet mye mer enn det som kommer frem på bildet. Denne rogna står like utenfor en støl jeg var på, og da rødvingetrostene innvaderte treet dro jeg utenfor et lite minutt for å få tatt noen bilder. Jeg var uten noen form for regnklær og var søkkvåt da jeg kom meg inn igjen:)

På det siste bildet er det sidensvansen som har innfunnet seg i frukthagen min. Nedbøren er fuktig snø og kan skimtes her og der. Noen dråper som indikerer det dårlige været ligger også fjørdrakten. Det er altså ingen grunn til å ikke gå ut med kamera selv om det regner! 

MkC-7422Sidensvans i pæretre

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December