Ukens bilde 44/12: Om å lage flere hjortekalver

October 31, 2012  •  Leave a Comment

7DD-1705Paring i hjorteskogen

Det gikk mot slutten av hjortebrunsten, og jeg hadde oppnådd et av de store målene for høsten; slåsskamp mellom to store bukker! Var det nå mulig å oppleve det siste store målet; paring? Jeg har sett hjorteparing flere ganger, men bare en gang fått et bilde av hendelsen for mange år siden. Bildet ble tatt på velvia lysbildefilm og er ikke spesielt godt. Med dagens digitale kamera og mulighetene for å skru opp ISO-verdiene ligger alt mye bedre til rette for bedre bilder av denne noe lyssky virksomheten:)

De fleste paringene ser ut til å skje omkring 20.oktober, pluss/minus en del dager. Da jeg var i terrenget 23.oktober syntes jeg det var merkelig lite brøling fra grålysninga av, gikk det allerede mot slutten? Etter en drøy time økte det imidlertid på med både brøling og aktivitet. Flere mindre bukker med 6-8 takker i geviret prøvde å jage med seg noen koller ut av haremet til 10-takkeren som regjerte i området. Dette førte til voldsom jaging over store deler av et åpent skogområdet. 10-takkeren jagde først bukkene, før den forfulgte ei kolle over lange strekninger. Jeg så en paring som skjedde bak et tre, men litt senere skjedde en ny paring i en liten åpning i skogen. Ei lita furu sensurerte deler av akten, men når det hele skjer i et såpass flott skogsmiljø er det greit. Kamera gikk varmt og her er noen av bildene:)

7DD-1721Paring i hjorteskogen  Her nærmer det seg befruktning:)

7DD-1722Paring i hjorteskogen


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December