I hønsehaukskogen

August 04, 2011  •  Leave a Comment

v11-2289Gammelhauken i skogsmiljø

Hønsehauken holder til i en eldre furuskog med innslag av bjørk og en god del einer. Skogbunnen er preget av blåbær foruten noen myrer og sumpområder der det renner en liten bekk. I fjor fikk dette paret ingen unger på vingene, mens det i år er tre flygedyktige unger som har vært innom denne einerbusken. Her har jeg satt opp et kamera med ulike brennvidder og bevegelsessensor i tillegg til at jeg noen kvelder har sittet med 300mm i et telt i nærheten. Øverst er det en av de voksne som er fotografert med 24mm. De voksne fuglene reagerer på kameraklikkene, og det blir derfor aldri mange bilder av dem. Ungene derimot bryr seg ikke så mye om slike lyder. Nedenfor er to av ungene i farta fotografert med 21mm. Her ser en også noe av ei kråke som er ribbet.

v11-1721Ungfugl av hønsehauk i skogen

Store deler av dagen sitter ungene i trærne rundt omkring og tigger etter mat med såre skrik. De flyr en del frem og tilbake og ettersom de blir eldre øker også avstanden til reirområdet hvor de har vokst opp. Likevel er de ofte innom steder der de har fått mat før. Nedenfor sitter en av ungene og skriker, fotografert med 27mm.

v11-2471Ungfugl av hønsehauk i skogsmiljø

De tre siste bildene viser forskjellig typer strekking av vinge og ben. Dette skjer som regel etter et godt måltid. Det første er tatt med 24mm, mens de to siste er tatt med 300mm. Teleobjektivet visker vekk bakgrunnen slik at den blir mer dus og at hovedmotivet kommer godt frem. Verden har imidlertid sett ganske mange slike bilder, og det er kanskje på tide å se litt mer på miljøet som fuglene oppholder seg i?

v11-2369Ungfugl av hønsehauk i skogsmiljø

mkb-0252Ungfugl av hønsehauk i skogsmiljø

mkb-0305Ungfugl av hønsehauk i skogsmiljø


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December