Kollekamp

April 02, 2011  •  Leave a Comment

_49f4320Kamp mellom hjortekoller på myra

At hjortedyr kan ha tøffe slåsskamper i brunsten er velkjent. Bukkene kan også ha mindre alvorlige møter gevir mot gevir i løpet av vinteren, særlig når daglengden om våren er like lang som under brunstperioden om høsten. Mindre kjent er det at kollene også kan ha sine kamper, da oftest på to bein med framføttene som slår mot hverandre. Dette ser ut til å kunne skje når som helst på året og er ikke så lett å forklare hvorfor det skjer, men muligens har det å gjøre med dominans i flokken eller tilgang på beiteressurser. Jeg har sett det flere ganger, men først for noen dager siden fikk jeg bilder av det. Kolla til venstre har med seg kalv og nærmer seg kolla til høyre som er uten kalv. Første tegn på at noe vil skje er at ørene legges flatt bakover. Her er det kolla til venstre som utfordrer, men da de går opp på bakbena er det kolla til høyre som er mest agressiv og virkelig slår med frambena. Dermed gir dyret til venstre seg overraskende fort og trekker seg fra kampen. På det siste bildet ser det ut som hun får seg en trøkk! Kolla til høyre har stanset tygginga, og gresstrået henger ut av munnviken under hele seansen. Kalven ser litt forundret ut da kampen starter, men fortsetter å beite på myra da mora trekker inn i skogen. Etter flere timer med hjort i søkeren var dette en virkelig flott avslutning på en lang ettermiddag ved myrtjernet!

_49f4324Kamp mellom hjortekoller på myra

_49f4325Kamp mellom hjortekoller på myra

_49f4332Kamp mellom hjortekoller på myra


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December