Vinter i hjortelia

November 04, 2010  •  Leave a Comment

7db-3728Hjortebukk over myra i snøvær

Her kommer den siste bloggen fra årets hjortebrunst. Den siste helga i oktober kom det mye snø i hjortelia og det ble rett så vinterlig. Hjorten fortsatte med sitt, men da snømengden kom opp i 30-40 cm og det i tillegg kom et lite skarelag på toppen ble det tungt å ta seg frem, og dyrene holdt seg i tett skog og fulgte i hverandres fotspor. Dermed ble det vanskelig å få bilder av adferd i åpne områder, og vi måtte finne posteringsplasser i tettere skog. Med skarelaget som lagde veldig mye lyd ble det nokså håpløst å nærme seg områder der hjorten var. Til tross for de vanskelige forholdene ble det noen bilder, men ikke helt som håpet på. Det er imidlertid ikke mer enn 11 måneder til det er påan igjen med ny brunst!

Bildet over er en liten 6-takker på vei over myrene like etter at snøværet hadde startet. Bildet under viser en 7-takker som prøver å holde styr på ei kolle som beiter i bjørkelia. Nå har det kommet omkring 30 cm snø og det snør enda. Kollene har begynt å grave seg ned til lyngen.

7db-3775Brølebukk og kolle i snøvær

Bildet under viser en 9-takker som utfordret 7-takkeren, men begge ble jaget av en 12-takker litt senere.

7db-3744Hjortebukk i vinterskog

Til slutt et bilde da snøværet hadde gitt seg og sola tittet frem igjen. Nå var det imidlertid såpass mye snø at dyrene nesten utelukkende fulgte i sporene til hverandre. Dette var den første kolla av en flokk på 5 koller og en kalv som virket svært så målbevisste. De hadde jevnt stor fart og var kanskje på vei ut av dalen? Brunsten nærmet seg slutten og snømengdene gjorde at det ikke lenger var noen grunn for å bli værende. Det blir nok ei god stund til neste hjortebilde på bloggen...

7db-3851Kolle i vinterskog


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December