Ny bok: Det brøler...

June 05, 2009  •  Leave a Comment

94-063-07

Da er boka "Det brøler i hjortelia" klar for salg! Etter mer enn 20 år i hjorteliene er det blitt en del opplevelser og et billdemateriale som dekker det meste av hjortens liv, og som derfor kan være av interesse for hjortejegere, naturfotografer, spesielt dyreinteresserte og generelt naturinteresserte mennesker. Boka er på 168 sider og inneholder nesten 200 bilder. Den er gitt ut på Suldalfoto Forlag og vil nok i stor grad bli distribuert i nærområdet. Du vil derfor ikke finne den i noen bokhandel på østlandet eller nord for Bergen med det første, så skulle du være interessert så kan du bestille den via linken oppe på siden. Der kan du også se forsiden, baksiden, innholdsfortegnelse og lese et kapittel før du eventuelt bestemmer deg.

Bildet øverst er en av to 11-takkere som jeg fuglte en hel høst. Noen drar kanskje kjensel på bildet? Det prydet forsiden på bladet Villmarksliv så tidlig som i 1995. Meget hyggelig er det at Villmarkslivs lesere mente at dette er det nest beste forsidebildet bladet hadde hatt frem til kåringen for noen år siden. Det nederste bildet er en 14-takker fra det samme området, men fotografert året etterpå. Dette året var denne bukken den eneste virkelig store i området, og det var derfor heller lite brøling. Året før med to like store 11-takkere var det brøling døgnet rundt fra slutten av september til den siste dagen i oktober. Og for de som vet hva et hjortebrøl betyr for intense naturopplevelser, de vil forstå hvor fantastisk den høsten var! Med den vanvittig store hjortebestanden vi har fått (nå er den blitt for stor!), skulle det være mulig for de aller fleste å få oppleve noe av det hjortebrunsten i oktober kan by på...

 95-051-05


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December