Årets vinterforing

March 16, 2009  •  Leave a Comment

_mg_1393

 

Det begynner å bli lange dager for å sitte i kamuflasjehytta, og selv om det ennå hadde vært mulig å få gode bilder av ørn, har vi nå avsluttet årets vinterforing. Har så utbyttet stått til forventningene?

Noen bilder er det blitt, men de motivene som jeg hadde håpet på dukket aldri opp. Det var delvis forventet etter at vi i sommer flyttet hytta ca hundre meter over en liten haug. Dette gjorde vi fordi vi så for oss et annet miljø med andre lysforhold enn det vi hadde tidligere. Tidligere erfaring tilsier en noe tregere aktivitet fra rovfuglene når en flytter. Dette vil forhåpentlig ha gått seg til når neste vinter er i anmarsj. Det ble jo likevel noe aktivitet og noen bilder. Til tider var det mye ravn og kråker på åteplassen, men når ørnene dukket opp forsvant de. Siste gang jeg var i hytta dukket ei av de voksne havørnene opp igjen, og da været ble ganske heftig ble det noen spennende bilder i snøværet. Begge bildene er tatt med 120-300 zoom. Det øverste på 132 mm, 1/25 sek, blender 16 og 200 ISO. Det nederste på 300 mm, 1/250 sek, blender 4 og 200 ISO.

De siste dagene har det vært mildt og nokså regnfullt, så nå dukker det stadig nye vårmotiver opp. Men selv om mesteparten av vinterens åtefotografering er forbi, gjenstår noe de nærmeste to ukene: hønsehaukens bryllup!

_mg_1414


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December