Bukk i vinterskog

January 17, 2009  •  Leave a Comment

_mg_1092.jpg

Etter en periode med mye regn og mildvær, måtte jeg ganske høyt i terrenget i dag for å finne snø på bakken. Turen gikk til Kvilldal, og i høyden var det både gammel snø og et tynt lag med sporsnø oppå den gamle. Den gamle snøen var delvis hard skare som lagde en del lyd når jeg trødde gjennom, men mange steder gikk det an å gå oppå. En ganske hard vind dempet nok lydene jeg lagde, for da jeg nådde kanten av en bratt bakke, la jeg merke til bevegelser et stykke nedenfor meg. En hjort kom beitende mot meg. Jeg kom meg bak en stein og fikk rigget til fotoutstyret. Til alt hell hadde ikke hjorten fått vær av meg, enda jeg hadde hatt vinden i ryggen hele veien. Nå var hjorten nedenfor meg, og vinden kom fra siden. Hjorten var en bukk med et litt merkelig gevir. Den venstre stanga var lang, og hadde øye og issetagg i tillegg til to tagger i toppen. Den høyre stanga var brekt like etter øye og issetaggen. Ved nærmere studering er jeg usikker på om den egentlig var brekt, eller om den hadde vokst slik. Bukken beitet på blåbær og muligens tyttebærlyng. Så hevet den hodet og beitet på lav som vokste på bjørkekvistene. Etter en halv times beiting la den seg ned for å kvile.  

_mg_1118.jpg


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December