Møte med to bukker

September 27, 2008  •  Leave a Comment

_mg_6338.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er brunsttid i hjorteskogen, og de største bukkene har gitt lyd fra seg i over ei uke nå. Opp gjennom årene har jeg funnet ganske mange gode hjorteplasser, men intensiteten i brunstaktiviteten varierer mye fra år til år, og fra sted til sted. Derfor prøver jeg i begynnelsen av brunsten å lokalisere de områdene med mest aktivitet. Jeg prøver også å postere på spesielt fotogene plasser i håp om at storbukken vil passere og gi gode bilder. Jeg hørte bukken brøle noe nedenfor plassen jeg hadde sett meg ut i dag tidlig. Av erfaring visste jeg at jeg måtte sitte klar her før fotolyset kom, og halv åtte i morges viste lysmåleren 1/10 sek på bl. 2,8 og 800 ISO. Fem minutter senere kommer bukken over den åpne myra omlag hundre meter foran meg. Til tross for at jeg sitter godt skjult bak en kamuflasjeduk tett inntil et brakekratt ser bukken rett på meg og blir mistenksom. Den slutter å brøle og skifter kurs. Dermed ble det bare dette ene bilde av 10-takkeren.

Toget var nå gått på denne plassen, så jeg fortsetter til en annen god posteplass i nærheten. Det var noe brøling om morgenen, men det stilner av og jeg ser ingen dyr her. Ettersom de har meldt en del nedbør i løpet av dagen, velger jeg å avslutte ganske tidlig i dag. Jeg går imidlertid ikke så langt før jeg observerer et dyr som ligger på en liten åpning i skogen. Fotomulighetene er ikke spesielt gode, men jeg setter meg ned og bruker kikkerten. Det ligger flere dyr der som jeg oppdager etter hvert, faktisk tre koller, en kalv og en spissbukk. Og plutselig står det også en stor bukk i skogkanten. Han nærmer seg kollene med tunga ut av kjeften, og han får de på beina. Etter ei stund beiter de seg nedover. En hel time følger jeg med i kikkerten, og ved en anledning får jeg et bilde av bukken som viste seg å ha 13 takker i geviret. Vi går spennende tider i møte i hjorteskogen!!

_mg_6346.jpg   


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December