Liten reinsdyrflokk på Dyrskardnuten

March 16, 2008  •  Leave a Comment


Det ble en liten skitur innover Kvilldalsdalen i finværet i dag, palmesøndag. Jeg tok ganske snart av fra veien og dro opp mot Austmannheia og fulgte et høydedrag innover. Da jeg nærmet meg Dyrskardnuten så jeg noen spor oppe i lia som jeg med kikkert fikk konstatert var fra reinsdyr. Det er ikke ofte at reinsdyra i Dyraheia trekker så langt mot vest. Etter ei stund så jeg flokken nesten helt oppe på toppen av Dyrskardnuten. Jeg tok turen opp mot toppen og sørget for å ha vinden i mot når jeg nærmet meg der dyra var. De hadde trekt over toppen like ved varden, og var i ferd med å legge seg litt nede i lia på vestsida. Jeg fikk noen bilder med 70-200 mm'en med Suldalsvatnet og Vikane i bakgrunnen. Flokken var på 14 dyr, tre simler med gevir, muligens to kalver og resten bukker som er uten gevir på denne tida.


Comments

No comments posted.
Loading...

Velkommen til vår blogg. Her har det blitt posta innlegg jamnleg sidan 2008. Bruk gjerne søkfunksjonen for å finne det du er mest interesert å sjå og lese om :-)
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (1) July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December